5-årsjubileum

Idag har jag haft min ateljé i 5 år! 5 år av lycka, frustration, stress, lättnad, en jäkla massa släpande på prylar, roliga möten och utmaningar.

När jag för 15 år sen flyttade till Norrköping bestämde jag mig för att ta mitt skapande på större allvar. Jag hittade till Öland och började måla. Jag tog keramikkurser på kvällarna och fastnade i leran. Jag tog ett sabbatsår från jobbet och lärde mig hur en keramikverkstad funkar. Då upptäckte jag också pappersleran och att jag kunde göra karaktärer i lera. Det ledde senare till min första separatutställning.

Vissa saker tar längre tid innan det manifesteras men olika sammanträffanden förde mig i riktning mot Hallarna.

Fram till för fem år sen satt jag hemma vid mitt köksbord och pysslade. Hela vardagsrummet var som en ateljé och jag hade mest panik över all röra. Idag släpper jag röran där den är – i ateljén – stänger dörren och tar hissen ner. Samma kreativa röra kliver jag sen in i och börjar röra om i när jag kommer till ateljén efter jobbet på byrån (ja, för er som inte vet så jobbar jag även på en av Sveriges bästa kommunikationsbyråer – Byn Kommunikation i Norrköping ;).

Under dom här 5 åren har jag också vågat bli mer offentlig. Jag hade min första separatutställning i Stockholm för ett par år sen. Ett projekt som hade varit för stort att jobba med hemma i vardagsrummet.

Det är läskigt att bli offentlig och gå ut och börja visa upp sig. Men all härlighet, glädje och värme jag får tillbaka från er som ser mina alster och kommer till min ateljé gör att jag vågar mer. Det känns helt fantastiskt.

Så tack för den här möjligheten. Nu hoppas jag på minst 5 år till i Hallarna!

Innan alla väggar var på plats.  Rutan är där mitt rum är idag.

Innan alla väggar var på plats. Rutan är där mitt rum är idag.

Vänster:  En gång var golvet helt rent och skinande. Det var 5 år sen.  Höger:  Tidningsnotis från invigningen.

Vänster: En gång var golvet helt rent och skinande. Det var 5 år sen. Höger: Tidningsnotis från invigningen.

Idag.  En kreativ oas. I love it!

Idag. En kreativ oas. I love it!