Från keramik till blandteknik

Under jul- och nyårshelgen började jag experimenterandet med relativt nya material för mig – papier maché. Jag dansar inombords varje gång jag kommer från ateljén. Jag har upptäckt att man måste ha rätt mycket tålamod med pappermassa eftersom den krymper en hel del när den torkar, men efter en arbetsdag på byrån är det meditation att sitta med en pod eller ljudbok och en pm-skulptur och lägga på lager efter lager i ett par timmar.

Jag sålde min keramikugn för ett tag sen. Dels för att jag inte använt den på länge men också för att jag märkte att mina händer inte klarar av leran så bra längre. Artosen börjar äta på mina tummar men jag måste fortsätta skulptera. Papper är lättare än lera och därför ska jag prova det ett tag nu. Så istället för att slänga saker så ska jag nu ge materialen nytt liv i formen av en fantastisk liten figur, människokaraktär eller djur.

Följ med mig på en spännande resa! Jag kommer visa det jag gör på fb och på insta.

12jan-19.jpg