Illustrationsuppdrag

I höstas fick jag en förfrågan av Svenska Kyrkan här i stan om jag ville göra illustrationer till dom. Det skulle vara till en kampanj för dop som kör igång nu efter årsskiftet. Jag har haft svårt att ta beställningar med allt vad det innebär i prestationsångest och tidspress. Men jag trotsade mitt motstånd och tackade ja till ett fantastiskt roligt uppdrag!

Vi började med en illustration till barndopet där ledorden var växande och gemenskap. Dom olika religiösa symbolerna fick vara med, vissa mer subtila än andra. Barndop innebär även en fadder och ett kalas. Till dessa gjorde jag illustrationer som går i harmoni med dopillustrationen.

Efter att jag levererat mitt material tog kyrkans marknadsavdelning vid och gjorde ut dom olika enheterna.
Nu fortsätter vi med konfirmation, vigsel och vuxendop.

dop_1.jpg

Kan du själv se vilka symboler som finns i dom olika illustrationerna?
Duvan för den heliga anden. Triangeln för treenigheten. Fiskarna. Blått är för det livgivande vattnet. Dopsymbolen. Och växterna är för hur vi växer tillsammans.

Från keramik till blandteknik

Under jul- och nyårshelgen började jag experimenterandet med relativt nya material för mig – papier maché. Jag dansar inombords varje gång jag kommer från ateljén. Jag har upptäckt att man måste ha rätt mycket tålamod med pappermassa eftersom den krymper en hel del när den torkar, men efter en arbetsdag på byrån är det meditation att sitta med en pod eller ljudbok och en pm-skulptur och lägga på lager efter lager i ett par timmar.

Jag sålde min keramikugn för ett tag sen. Dels för att jag inte använt den på länge men också för att jag märkte att mina händer inte klarar av leran så bra längre. Artosen börjar äta på mina tummar men jag måste fortsätta skulptera. Papper är lättare än lera och därför ska jag prova det ett tag nu. Så istället för att slänga saker så ska jag nu ge materialen nytt liv i formen av en fantastisk liten figur, människokaraktär eller djur.

Följ med mig på en spännande resa! Jag kommer visa det jag gör på fb och på insta.

12jan-19.jpg


Gubben på gatan

Igår såg jag den där gubben igen. Han som går på lunchpromenad i mitt område. En gullig liten gubbe som bara längtar efter att bli en figur. Jodå det gör han, han vet bara inte om det än.

Det är så det funkar för mig. Jag inspireras av människor jag ser. På något vis vill jag förtydliga deras karaktär. Dom får ett namn och en historia. Jag ger dom en värld där dom får förhålla sig till sig själva och sina grannar på ett helt nytt sätt.

DSCF1518_FB.jpg