PAPER DUDES | UTSTÄLLNING BROBY GÅRD, ENKÖPING, 2019
Mina paper dudes är även mitt avstamp i hållbarhetsdebatten; att göra personligheter av det som egentligen skulle bli skräp. Mer om min tanke bakom figurerna kan du läsa om längre ner på sidan.

Årets väggkalender innehåller bilder från den här samlingen. Om du är intresserad så kan du förhandsbeställa här.

För mig är känslan är viktig. Både det som förmedlas men också känslan som figuren eller bilden får. Konsten ger mig möjlighet att uttrycka mig bortom orden. Genom att inte säga för mycket kan jag nå och beröra betraktarens inre, träffsäkert och direkt. Jag tillåter betraktaren skapa sin egen historia om karaktären och dess kontext. Det kanske blir en spegelbild av betraktaren själv eller så blir det en reflektion av något nytt. Ingen ska gå förbi oberörd.

Mina figurer står bredvid varandra och är olika på samma sätt. Någon har en tanke om den som står bredvid. Eller en tanke om sig själv. Jag tror att det är igenkänningsfaktorn i dessa oinsmickrande figurer som gör att vi stannar till lite och reflekterar en kort stund över oss själva.

Normer och medias bild idag bygger på att vi inte ska känna oss tillräckliga. Men tänk om vi kanske är precis det? Helt tillräckliga. På vårt egna unika sätt. Vi matas med att en tjej inte får vara hel i sin självständighet och en kille inte får vara hel i sin mjukhet. Vi tittar snett på den som ser annorlunda ut fast att vi säkerligen är mer lika än vi kan ana. Att min knäppa tanke är samma tanke som du har och att vi båda är olika på samma sätt.