portratt_cv.jpg

Snart är det dags för utställning. Den 17–29 augusti är jag med på en samlingsutställning på Broby Gård utanför Enköping. Det blir premiärvisning av mina nya pappersgubbar. Välkommen dit!

För några år sedan hade jag en separatutställning på Galleri Hantverket på Götgatan i Stockholm som jag kallade för Relationer / Antirelationer – 40 kvadratmeter sura gubbar. En utställning som lekte med tanken på hur vi människor förhåller oss till varandra och till oss själva när vi egentligen inte vill synas. Det blev en välbesökt och uppskattad utställning.

För mig är känslan är viktig. Både det budskap som förmedlas men också känslan som figuren eller bilden får. Konsten ger mig möjlighet att uttrycka mig bortom orden. Genom att inte säga så mycket kan jag snabbare nå och beröra betraktarens inre, träffsäkert och direkt. Ingen ska gå förbi oberörd.

Mitt huvudsakliga uttryck är skulptur i olika material. Jag gillar att experimentera med det direkta, fragmentariska och att hitta känsla i det enkla. Under dom senaste åren har jag mest jobbat i keramik men går nu mer över till andra material, bland annat papier maché. Förutom skulpuren så faller jag in i måleriet och illustrerandet emellanåt.

Mycket av medias bild idag är byggt på att vi inte ska känna oss tillräckliga fast att vi kanske är precis det. Helt tillräckliga. På vårt egna unika sätt. Vi blir matade med att en tjej inte får vara hel i sin självständighet och en kille inte får vara hel i sin mjukhet. Vi tittar snett på den som ser annorlunda ut fast att vi säkerligen är mer lika än vi kan ana. Att min knäppa tanke är samma tanke som du har och att vi båda är olika på samma sätt. Mina figurer står bredvid varandra och är lika på olika sätt. Någon har en tanke om den som står bredvid. Eller en tanke om sig själv.

Jag har börjat experimentera med ett nytt material för mig; papier maché. Det är mitt avstamp i hållbarhetsdebatten. Jag tar tillvara på material vi utan vidare eftertanke slänger och gör något nytt av det som skulle bli skräp. Papier maché ger mig också större experimentella möjligheter än vad leran gjorde.

Jag gör inte bara människoliknande figurer utan även katter. Det är mina två huvudmotiv. Jag har precis börjat ta beställningar på att göra lekfulla tolkningar av katter. Varför just katter kanske nu vän av ordning undrar. Djuren och speciellt katterna har funnits med mig väldigt länge. Dessa mysiga, egensinniga, jobbiga och speciella personligheter har hamnat i slit-och-släng-mentaliteten i och uppskattas inte tillräckligt. Genom att föreviga kattens lekfullhet i min tolkning vill jag höja katternas värde och kanske till och med ta in dom i salongerna.

Sen drygt fem år har jag min ateljé i Hallarna i Norrköping. Välkommen upp på ett besök om du har vägarna förbi stan.

Kommande utställningar och arrangemang
2019 Sommarutställning Broby Gård, Enköping. 17-29 augusti.
2019 Öppet Hus på Hallarna, Kulturnatten i Norrköping. 28 september.
2019 Avslappnande målarhelg i Julita. Slutet av april.

Samlingsutställning
2015 Galleri Mot Strömmen, Norrköping
2014 Konstforum, Norrköping
2013 Kyrkeruds Folkhögskola, Årjäng
2013 Konstforum, Norrköping
2012 Konstforum, Norrköping

Separatutställning
2017 Relationer / AntirelationerGalleri Hantverket, Stockholm 
2006 Galleri Ceresia, Mariatorget, Stockholm

Utbildning
2012-2013 Keramik- och glaslinjen, KyrkerudsFolkhögskola
2000-2001 Konstskolan i Stockholm, inriktning skulptur
1998-1999 Konstskolan i Stockholm, inriktning måleri

I pressen
2017 kultursidan.nu
2017 Norrköpings Tidningar
2012 kultursidan.nu
2012 Folkbladet, Konstforums sommarutställning

Medverkat i/på
2018 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2017 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2016 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2016 Utställning, Kulturnatten Stockholm
2015 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2014 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2013 Egen utställning, Kulturnatten Norrköping

I pressen: 2017 Norrköpings Tidningar

I pressen: 2017 Norrköpings Tidningar