portratt_cv.jpg

Jag delar min arbetstid mellan en anställning som formgivare på en kommunikationsbyrå och min ateljé. Ateljén har jag i Kulturkvarteret Hallarna i Norrköping där jag varit ända sen start för drygt 5 år sen med mitt företag Handmade of Koosz – handgjort så klart.

Jag gillar att experimentera med det direkta, fragmentariska och att hitta känsla i det enkla. Mitt huvudsakliga uttryck är skulptur. Under dom senaste åren har jag mest jobbat i keramik men efter att artrosen tog tag i mina händer har jag nu gått över till papermaché. 

För mig är känslan är viktig. Både det som förmedlas men också känslan som figuren eller bilden får. Konsten ger mig möjlighet att uttrycka mig bortom orden. Genom att inte säga för mycket tillåter jag betraktaren att skapa sin egen historia om karaktären och dess kontext. Det kanske blir en spegelbild eller så blir det en reflektion av något nytt. Ingen ska gå förbi oberörd.

Normer och medias bild i dag bygger på att vi inte ska få känna oss tillräckliga. Men tänk om vi kanske är precis det? Helt tillräckliga. På vårt egna unika sätt. Vi matas med att en tjej inte får vara hel i sin självständighet och en kille inte får vara hel i sin mjukhet. Vi tittar snett på den som ser annorlunda ut fast att vi säkerligen är mer lika än vi kan ana. Att min knäppa tanke är samma tanke som du har och att vi båda är olika på samma sätt. 

Mina paperdudes är även mitt avstamp i hållbarhetsdebatten. Jag tar tillvara på material vi utan vidare eftertanke slänger och gör något nytt av det som skulle bli skräp. Papermaché ger mig också stora experimentella möjligheter.

Får några år sedan hade jag sin första separatutställning på Galleri Hantverket i Stockholm. Utställningen hette Relationer/Antirelationer och var en lek med hur vi förhåller oss till oss själva och varandra. Det blev en mycket välbesökt och uppskattad utställning. 

Jag gör inte bara människoliknande figurer utan även katter. Det är mina två huvudmotiv. Jag har precis börjat ta beställningar på att göra lekfulla tolkningar av katter. Djuren och speciellt katterna har funnits med mig väldigt länge. Dessa mysiga, egensinniga, jobbiga och speciella personligheter har hamnat i slit-och-släng-mentaliteten i och uppskattas inte tillräckligt. Genom att föreviga kattens lekfullhet i min tolkning vill jag höja katternas värde och kanske till och med ta in dom i salongerna.

Sen drygt fem år har jag min ateljé i Hallarna i Norrköping. Välkommen upp på ett besök om du har vägarna förbi stan.

Kommande utställningar och arrangemang
2019 Öppet Hus på Hallarna, Kulturnatten i Norrköping. 28 september.

Samlingsutställning
2019 Sommarutställning Broby Gård, Enköping. 17-29 augusti.
2015 Galleri Mot Strömmen, Norrköping
2014 Konstforum, Norrköping
2013 Kyrkeruds Folkhögskola, Årjäng
2013 Konstforum, Norrköping
2012 Konstforum, Norrköping

Separatutställning
2017 Relationer / AntirelationerGalleri Hantverket, Stockholm 
2006 Galleri Ceresia, Mariatorget, Stockholm

Utbildning
2012-2013 Keramik- och glaslinjen, KyrkerudsFolkhögskola
2000-2001 Konstskolan i Stockholm, inriktning skulptur
1998-1999 Konstskolan i Stockholm, inriktning måleri

I pressen
2017 kultursidan.nu
2017 Norrköpings Tidningar
2012 kultursidan.nu
2012 Folkbladet, Konstforums sommarutställning

Medverkat i/på
2018 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2017 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2016 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2016 Utställning, Kulturnatten Stockholm
2015 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2014 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2013 Egen utställning, Kulturnatten Norrköping

I pressen: 2017 Norrköpings Tidningar

I pressen: 2017 Norrköpings Tidningar