portratt_cv.jpg
lokalen_small_1.jpg

Med olika material och experimentlusta tar jag med dig på en resa genom vår inre värld. Du kommer på ett lättsamt och direkt sätt bli konfronterad med vårt sätt att se på oss själva och varandra. Dom tredimensionella karaktärerna kompletteras ofta med korta men kärnfulla texter som förstärker karaktärens yttre eller inre mening.

För mig är känslan är viktig. Både det budskap som förmedlas med också känslan som figuren eller bilden har. Konsten ger mig möjlighet att uttrycka mig bortom orden. Genom att inte säga så mycket kan jag snabbare nå och beröra betraktarens inre. Träffsäkert och direkt. Med en finurlig fingertoppskänsla manar jag till eftertanke och ingen ska gå förbi oberörd.

Jag är intresserad av hur vi förhåller oss till sig själva, till andra och världen. Hur självförakt blir till självrespekt. Och mod att uttrycka det man behöver trots att man får höra tvärtom. Ensamheten blir den största friheten istället för den stora fienden. Att min knäppa tanke är samma tanke som du har och att vi båda är olika på samma sätt.

Det som intresserar mig mest är att experimentera med det lättsamma, direkta och fragmentariska. Jag får ofta frågan var jag får min inspiration ifrån. Mitt svar är att det kan vara en människa jag cyklar förbi. En skugga, ett mönster, ett djur, en färg- eller ordkombination som passerar mina ögon eller öron. Inspirationen finns överallt, bara man är villig att öppna upp och ta in sin omvärld.

Sen några år tillbaka har jag min ateljé i Hallarna i Norrköping. Välkommen upp på ett besök om du har vägarna förbi stan.

Samlingsutställning
2015 Galleri Mot Strömmen, Norrköping
2014 Konstforum, Norrköping
2013 KyrkerudsFolkhögskola, Årjäng
2013 Konstforum, Norrköping
2012 Konstforum, Norrköping

Separatutställning
2017 Relationer / AntirelationerGalleri Hantverket, Stockholm 
2006 Galleri Ceresia, Mariatorget, Stockholm

Utbildning
2012-2013 Keramik- och glaslinjen, KyrkerudsFolkhögskola
2000-2001 Konstskolan i Stockholm, inriktning skulptur
1998-1999 Konstskolan i Stockholm, inriktning måleri

I pressen
2017 kultursidan.nu
2017 Norrköpings Tidningar
2012 kultursidan.nu
2012 Folkbladet, Konstforums sommarutställning

Medverkat i/på
2017 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2016 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2016 Utställning, Kulturnatten Stockholm
2015 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2014 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2013 Egen utställning, Kulturnatten Norrköping

I pressen: 2017  Norrköpings Tidningar

I pressen: 2017 Norrköpings Tidningar