portratt_cv.jpg

Snart är det dags för utställning. Den 17–29 augusti är jag med på en samlingsutställning på Broby Gård utanför Enköping. Det blir premiärvisning av mina nya pappersgubbar. Välkommen dit!

För några år sedan hade jag en separatutställning på Galleri Hantverket på Götgatan i Stockholm som jag kallade för Relationer / Antirelationer – 40 kvadratmeter sura gubbar. En utställning som lekte med tanken på hur vi människor förhåller oss till varandra och till oss själva när vi egentligen inte vill synas. Det blev en välbesökt och uppskattad utställning.

För mig är känslan är viktig. Både det budskap som förmedlas men också känslan som figuren eller bilden har. Konsten ger mig möjlighet att uttrycka mig bortom orden. Genom att inte säga så mycket kan jag snabbare nå och beröra betraktarens inre, träffsäkert och direkt. Ingen ska gå förbi oberörd.

 Hela samhället är idag byggt på att vi inte ska känna oss tillräckliga trots att vi faktiskt är precis det. Hela tiden. På vårt egna unika sätt. Vi blir matade med att en tjej inte får vara hel i sin självständighet och en kille inte får vara hel i sin mjukhet. Vi tittar snett på den som ser annorlunda ut fast att vi säkerligen är mer lika än vi kan ana. Att min knäppa tanke är samma tanke som du har och att vi båda är olika på samma sätt.

 Nu experimenterar jag med ett nytt material för mig; papier maché. Det är mitt avstamp i miljödebatten för att göra människor medvetna om vår överkonsumtion. Jag tar tillvara på material vi utan vidare eftertanke slänger, så som tidningar, toarullar med mera. Jag gör något nytt av det som skulle bli skräp. Papier maché ger mig också större experimentella möjligheter än vad leran gjorde.

Jag gör inte bara människoliknande figurer utan även katter. Det är mina två huvudmotiv. Jag har precis börjat ta beställningar på att göra lekfulla tolkningar av olika katter. Varför just katter? Katterna har funnits med mig väldigt länge och är härliga, mysiga, egensinniga, jobbiga och gulliga personligheter. Dessa djur har hamnat i slit-och-släng-mentaliteten i vårt samhälle och uppskattas inte tillräckligt. Genom att arbeta med tidningspapper som vi också slänger så vill jag höja katternas värde och kanske till och med ta in dom i salongerna.

Sen några år tillbaka har jag min ateljé i Hallarna i Norrköping. Välkommen upp på ett besök om du har vägarna förbi stan.

Kommande utställningar och arrangemang
2019 Sommarutställning Broby Gård, Enköping. 17-29 augusti.
2019 Öppet Hus på Hallarna, Kulturnatten i Norrköping. 28 september.
2019 Avslappnande målarhelg i Julita. Slutet av april.

Samlingsutställning
2015 Galleri Mot Strömmen, Norrköping
2014 Konstforum, Norrköping
2013 KyrkerudsFolkhögskola, Årjäng
2013 Konstforum, Norrköping
2012 Konstforum, Norrköping

Separatutställning
2017 Relationer / AntirelationerGalleri Hantverket, Stockholm 
2006 Galleri Ceresia, Mariatorget, Stockholm

Utbildning
2012-2013 Keramik- och glaslinjen, KyrkerudsFolkhögskola
2000-2001 Konstskolan i Stockholm, inriktning skulptur
1998-1999 Konstskolan i Stockholm, inriktning måleri

I pressen
2017 kultursidan.nu
2017 Norrköpings Tidningar
2012 kultursidan.nu
2012 Folkbladet, Konstforums sommarutställning

Medverkat i/på
2018 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2017 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2016 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2016 Utställning, Kulturnatten Stockholm
2015 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2014 Öppen Ateljé, Kulturnatten Norrköping
2013 Egen utställning, Kulturnatten Norrköping

I pressen: 2017  Norrköpings Tidningar

I pressen: 2017 Norrköpings Tidningar