Precis som vi  människor så är alla mina figurer unika. Karaktärerna ser ofta buttra, sura och frånvarande ut, så som man själv kan känna sig. 
Under arbetets gång blir mina figurer till levande karaktärer. Dom gillar sällskap och står gärna tillsammans. Vissa söker kontakt men vågar liksom inte hela vägen medan andra ser bittra och buttra ut och sneglar på dom i närheten och tänker sura saker. 
      Jag experimenterar med olika material och metaller i leran. Figurerna är gjorda i papperslera som jag blandar till själv. Leran bränns sedan i upp till ca 1260 grader. Mössor stickar jag av restgarner och andra detaljer kan komma från gardiner eller tröjor som jag hittat på en loppis eller längst in i någon garderob.

Du kan också specialbeställa en egen figur på någon du känner. Det blir en fin födelsedagspresent! Karaktärerna är ca 20-25 cm höga med vridbart huvud. Jag behöver 4-8 veckor i produktion från att jag fått bild och beskrivning på personen som ska bli en Måndagsgubbe. Gubben kommer inte bli porträttlik, men personen som får den kommer ändå känna igen sig. Om du är intresserad är du välkommen att höra av dig via kontaktformuläret på sidan.